Lábápolás Bonyhádon

Kezdőlap Rólam Árlista Galéria Kapcsolat
SEPTEI SZILVIA

Lábápolás télen nyáron

Télen a vastag zoknik és a bundás cipők takarásában hajlamosak vagyunk megfeledkezni a lábápolás fontosságáról, hiszen ilyenkor nem látja senki, mennyire megviseltek a lábaink az egész napos igénybevétel után.

 

A szoros és zárt cipő viselésének köszönhetően megvastagszik a bőr, és egy-egy ilyen bőrkeményedés nem csak esztétikai problémákhoz vezethet. A berepedezett sarok többek között fájdalmakat is okozhat, nem beszélve arról, hogy a repedésekben gombák és egyéb kórokozók is megtelepedhetnek, szaporodásukra az izzadt, meleg és nedves környezet különösen kedvező hatással van.

 

Ez nem csupán télen jelent gondot, hiszen nyáron a strandokon is könnyen összeszedhetünk egy ilyen gombás fertőzést. Viszont a meleg hónapokban a nyitott cipőknek és szandáloknak hála, kicsit jobban előtérbe kerülnek a lábaink.

 

Mivel a berepedezett, benőtt körmök és a vastagon repedt sarkok esztétikailag nem nyújtanak szép látványt, hajlandóbbak vagyunk ilyenkor többet foglalkozni a lábainkkal. Ezért, ha máskor nem is, legkésőbb a nyár beköszönte előtt a legtöbben igénybe veszik pedikűrös segítségét, de vannak, akik maguk küzdenek meg a problémás részekkel.

BETÖLTÉS...